Greves miljøbevidste virksomheder er i centrum, når Greve Miljøpris uddeles ved Greve Business Awards 2020. En inspirationskilde og vigtig motivationsfaktor, hvis man spørger den lokale virksomhed Paperdeluxe

Når ErhvervsCentret og Greve Kommune slår dørene op til Greve Business Awards, er det for at anerkende de mange lokale virksomheder, der engagerer sig i andre, i virksomheden og i verden omkring os. Hvor man tidligere har uddelt en årlig erhvervspris, har man i år besluttet at uddele i alt fem priser.

– I Greve Kommune er vi stolte af vores mange engagerede virksomheder, der på hver deres måde er med til at skabe gode arbejdspladser med plads til alle, bidrage til den grønne omstilling, og som i det hele taget bidrager til, at gøre Greve til et attraktivt sted at bo og drive erhverv. For at anerkende de mange indsatser, virksomhederne gør, uddeler vi i år en miljø-, CSR-, uddannelses- og iværksætterpris, foruden den velkendte erhvervspris, fortæller Greves borgmester, Pernille Beckmann.

Udvidelsen af Greve erhvervspris, der første gang blev uddelt i 1992, møder opbakning fra blandt andre Betina Funch Rasmussen, indehaver af onlinebutikken Paperdeluxe, der sælger pynt til fester i form af servietter, bordkort, duge, engangsservice m.m. Hun mener, at det er en god måde at sætte fokus på den grønne omstilling, ligesom det kan fungere som en motivationsfaktor for kommunens virksomheder i almindelighed.

– Jeg ser det som en rigtig god mulighed for at få inspiration til, hvordan man kan bidrage til at passe på miljøet, når man hører, hvad andre gør. Og så er den omtale og anerkendelse, der følger med, jo også en motivation til at gøre en ekstra indsats, siger Betina Funch Rasmussen.

Mange bække små

Men hvad vil det egentlig sige at være en miljøbevidst virksomhed? Ifølge Den Danske Ordbog defineres miljøbevidsthed ved ”det at udvise omsorg for miljøet”. Det er et bredt begreb, der kan tolkes på mange måder. For Betina Funch Rasmussen handler det ikke nødvendigvis om de helt store projekter, men også om hverdagens små tiltag.

– Jeg er overbevist om, at mange bække små gør en forskel. Hvis vi alle sammen begynder at genbruge vores papir og emballage, sortere affald og genbruge kaffekoppen, så vil det kunne mærkes. Jeg tror også, det er vigtigt, at vi anerkender værdien af både små og store tiltag og dermed gør det let at komme i gang med at tænke miljøvenligt i dagligdagen, og her kan miljøprisen være en motiverende faktor, siger Betina Funch Rasmussen.

Hos PaperDeluxe gør de sig for eksempel umage med at genbruge papir og emballage.
– Når vi får varer hjem gemmer vi kasserne og bruger dem til at sende varer ud til kunderne. Det er måske ikke altid de pæneste kasser med logo og sådan, men kunderne tager rigtig god imod det, og vi har fået flere positive tilbagemeldinger, siger Betina Funch Rasmussen.

”Som forhandler har vi et ansvar”

For Betina Funch Rasmussen handler det ikke kun om, hvad de gør i virksomheden. Det handler i lige så høj grad om at hjælpe forbrugerne til at finde det bedste alternativ til f.eks. engangsservice.

– Som forbruger kan det være svært at navigere rundt i de mange produkter, der er på markedet. Derfor mener jeg, at vi som virksomhed har et ansvar for at forhandle de produkter, der er mest miljøvenlige, siger Betina Funch Rasmussen og fortsætter:
– Det mest miljøvenlige vil selvfølgelig være ikke at bruge engangsservice, men en gang i mellem kan det være nødvendigt. Derfor er vores engangsservice FSC-mærket, vi sørger for at vores produkter ikke er farvet med klor, ligesom vi lægger stor vægt på at have en ordentlig leverandør. Vi gør også meget ud af, at vores produkter kan nedbrydes og genanvendes. Og hvis ikke det er muligt, så sørger vi for, at produkterne kan genbruges, så kunderne kan have glæde ad dem af flere omgange.

Det øgede fokus på bæredygtighed betyder i nogle tilfælde, at produkterne koster lidt mere end andre steder. Det oplever Betina Funch Rasmussen dog ikke som en udfordring, snarere tværtimod.

– Det er min oplevelse, at vi som forbrugere er gået over til kvalitet frem for kvantitet, og at det giver kunderne værdi, at de kan sige ”vi har købt noget ordentligt”. Engangsservice er efterhånden et udskældt ord, men her kan de bruge det med god samvittighed, afslutter Betina Funch Rasmussen.

Indstil en virksomhed

Paperdeluxe er blot én af kommunens 2.600 virksomheder, der hver dag bidrager til at skabe arbejdspladser, produktivitet og vækst. Virksomheder, der anerkendes for deres indsats til Greve Business Awards.

Hos Paperdeluxe genbruger de papir og emballage, sikrer at produkterne ikke er bleget med klor, og at engangsservice er FSC-mærket. For indehaver Betina Funch Rasmussen handler det både om at være miljøbevidst, og om som forhandler at tage ansvar for at hjælpe kunderne med at navigere rundt i de mange produkter.

Kender du en virksomhed – eller måske flere – der fortjener at blive indstillet til en af dem fem priser, kan du stadig nå at sende en indstilling via grevebusinessawards.dk

Faktaboks

Greve Business Awards afholdes den 26. november i Portalen, Greve, og er en udvidelse af Greve Erhvervspris, der blev uddelt første gang i 1992.

I år uddeles der fem priser:
– Greve erhvervspris
– Greve miljøpris
– Greve CSR-pris
– Greve uddannelsespris
– Greve iværksætterpris

Alle kan indstille virksomheder til de fem priser – uanset om du ejer virksomheden, er ansat i virksomheden eller er udefrakommende.

Frist for indstillinger er 28. august 2020.

Du kan læse mere om priserne, indstillingskriterier samt indstille virksomheder og købe billet til eventen på https://grevebusinessawards.dk/

Kilde: ErhvervsCentret

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.