En smule vind om formiddagen og stærk strøm om eftermiddagen var med til at give coastalroerne god modstand og udfordringer ved lørdagens mesterskaber. Der var masser af god coastalroning på lørdagens 4km lange regattabane i Køge Bugt, da dette års Coastal DM blev afviklet.

13 danske roklubber var repræsenteret ved weekendens regatta, hvor Danmarks coastalmestre 2019 skulle findes.

Foto: Ishøj Roklub og Greve Roklub

Det var roklubberne i Ishøj og Greve som stod for årets Coastal DM, og arrangørerne fik ros fra både roere og dommere fortæller Michael Duncan formand for Ishøj Roklub og medtovholder på Danish Open Coastal Rowing:

”Både dommere og roere kom uopfordret hen og roste arrangementet. Vi havde en enkelt bøje som løsrev sig, og det viste sig at det var noget metal som var knækket. Det gjorde at vi blev ca. 25 minutter forsinket, men det var også det eneste.”

Foto: Ishøj Roklub og Greve Roklub

Som noget nyt var det meningen af den sidste del af løbene skulle foregå på stranden, som en beach sprint finish, der blev dog efter de første ca. fire løb afløst af plan B fortæller Michael:

”De første tre-fire løb var med afslutning på stranden, men det begyndte at blive ebbe omkring k. 12 så af sikkerhedsmæssige årsager var vi nødt til at ændre til mål på vand efter de første par løb. Bådene fylder næsten 10m i bredden når de går på land, og lige pludselig var der kun 20m tilbage at gå på land på. Så vi gik over til plan B med start på vand og mål på vand.”

Hjælp fra Tyskland

Det var ikke kun de danske coastalroere som havde fundet vej til weekendens mesterskaber, også tyske, engelske, svenske og tjekkiske roere deltog. Og særligt tyskerne, som selv er ved at få øjnene op for coastalroning, var ikke kun i aktion på vandet.

Foto: Ishøj Roklub og Greve Roklub

De tyske roere ankom et par dage i forvejen, og har overnattet i Ishøj Roklub, de var også med og gav arrangørerne en hjælpende hånd med opsætning af telte og podier forud for lørdagens mesterskaber. I bytte fik de tyske roere både inspiration og information med sig hjem, og fremtiden ser da også ud til at bringe en Øresundsturnering i coastal, arrangeret af vores naboer mod syd.

De udenlandske roere løb med sejrene

I alt var 17 udenlandske roere rejst til Køge Bugt Strandpark for at deltage ved coastalmesterskaberne, og det gav de danske roere kamp til stregen.

I den åbne herreklasse i C1x vandt den regerende verdensmester Eduardo Linares fra Peru, repræsenterende en engelsk roklub i tiden 20.36.67 efterfulgt af Kåre Mattesen fra Kalundborg Roklub i tiden 21.44.40 og vandt dermed forbundsmesterskabet.

Foto: Ishøj Roklub og Greve Roklub

I den åbne herreklasse i C2x var det Kalundborgs drenge Aleksander Hansen og Kåre Mattesen som roede sejren i hus, men herfra er der et stykke til de næste danske guldvindere.

Særligt roerne fra Helsingborg indtog af flere omgange medaljepodiets øverste skammel – det gjorde de nemlig både i kvindernes åbne klasse i C1x, i C1x og C2x for herrer 50+ og i CMix2x.

Dog er det vigtigt at bemærke, at titlen som forbundsmester går til den højest placerede dansker/det højest placerede danske hold, da man skal være medlem af en dansk roklub under DFfR for at vinde denne.

Af Bianca Toftebjerg

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.