Når forældre og kommune samarbejder, får børnene de bedste muligheder, siger Rasmus Johnsen, ny chef for Center for Dagtilbud & Skoler.

Rasmus Johnsen er ansat i Greve Kommune til at stå i spidsen for lærere, pædagoger og andre ansatte i dagtilbud, skoler og klubber. Han ser Greve som en veldreven og ambitiøs kommune med gode indsatser og pæne resultater.

”Jeg skal arbejde bag linjerne med at skabe gode rammer for de mennesker, der arbejder tæt på børnene. Jeg vil ikke lave en masse om, men langsomt vil medarbejdere og forældre nok mærke, at jeg har nogle mærkesager. Blandt andet er det vigtigt for mig, at lærere og pædagoger samarbejder med forældrene og at de har høje faglige ambitioner for alle børn,” siger han.

Rasmus Johnsen fremhæver, at forældrene er de vigtigste i deres børns liv, og derfor er det vigtigt, at forældre og skoler eller institutioner arbejder sammen omkring børnene.

”Skoler og institutioner skal omfavne forældrene. Deres viden og engagement er meget vigtig. Lærere og pædagoger har også en vigtig viden, og når de to parter samarbejder, får børnene de allerbedste muligheder,” siger han.

Netop børnenes muligheder er Rasmus Johnsens anden mærkesag. Alle børn skal mærke, at der er forventninger til dem.

”Vi skal have faglige ambitioner for alle børn. Også dem som kommer fra ikke-boglige familier eller dem, som lige er kommet til Danmark. Vi skal forvente, at de alle sammen bliver så dygtige, som de overhovedet kan, ” siger han.

Rasmus Johnsen kommer fra en stilling som børnecenterchef i Ringsted. Han er oprindeligt uddannet jurist, og har arbejdet med børn og unge i 15 år.

Privat er han gift, far til to skolebørn og bor på Islands Brygge i København.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.