632 golfspillere fra nær og fjern deltog i den hyggelige Linksuge i Greve Golfklub i uge 29, hvor især de sociale turneringer trækker golfspillere til.

”Når nogle af vores gæster fortæller, at de planlægger deres sommerferie efter vores festlige Linksuge, så synes jeg vi er lykkedes med det, vi ville” sådan siger tovholderen for Greve Linksuge Jeppe Dohn om den netop afsluttede Linksuge i uge 29 i Greve Golfklub.
Ideen til Linksugen opstod i 2014 og de seneste seks år er Greve Linksuge vokset fra et lille spædt forsøg på at stable en åben turneringsuge på benene til i dag at være vært for næsten 650 gæster fra nær og fjern.

GolfSixes

I år var ugen udvidet med ”GolfSixes”, en helt ny turneringsform som golfverden for alvor stiftede bekendtskab med i maj 2017 da Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen i England vandt den første turnering af denne art i European Tour.
GolfSixes er et eksempel på nytænkning i golfverden. Det er kort fortalt små matches over seks huller, hvor man spiller parvis mod andre par. 48 spillere stillede til start i GolfSixes på Linksugens første dag og herefter fortsatte ugen helt frem til søndag med i alt ni turneringer, hvoraf de syv turneringer havde et islæt af par- eller holdturnering. ”Det er med fuldt overlæg at vi prioriterer disse holdturneringer” forklarer Jeppe Dohn og fortsætter ”vi oplever en stor søgning til disse lidt mere sociale turneringer og vi ønsker at signalere at golf – og måske især golf i Greve Golfklub – er en social sport”.

Flotte præmier

Det var lykkedes at tegne præmiesponsorater med en del større firmaer i år. Således var præmiesponsoren til torsdagens seniorturnering Lifestyle Golf, som arrangerer longstay golfophold. Til fire af ugens øvrige turneringer var der flotte gavekort fra EnjoyTravel & Tours på rejser til Skt. Petersborg, Barcelona og Costa del Sol.
Rejsebureauet NordicGolfers havde udlovet et rejsegavekort på 5000 kr. til et hole-in-one på hul 14. Der var dog desværre ingen der kunne løbe afsted med dette gavekort i år. Endelig var også Tune Brugsen igen i år blandt ugens sponsorer.

Der er held i Susanne

Susanne Juhl fra Golf Club Harekær har sammen med sin mand Søren deltaget i Greves Linksuge i mange år, og gerne i flere turneringer. Susanne har særdeles gode erfaringer med Greves par-3-huller. I Linksugen i 2016 vandt hun nemlig et gavekort til Bilka ved at komme tættest på pinden på hul med sine 41 cm.
I 2018 vandt Susanne en Titleist bag på hul 17 ved at lægge sin bold 2,12 meter fra hullet og sørme om hun ikke også i år slog noget nær det perfekte slag på hul 3 og vandt et gavekort fra Enjoy Travel & Tours på et golfophold for to personer i Spanien. Dagen efter sørgede Susannes mand Søren så for at de fik yderligere 4 x 2 greenfeebilletter med på deres tur til Spanien, idet han vandt søndagens ”tættest på pinden” – igen på hul 3 – og dermed endnu et gavekort fra Enjoy Travel & Tours.

En glad turneringsledelse

Det var en glad turneringsledelse, der gjorde status efter Linksugen 2019. ”Vi synes, vi havde en dejlig uge” siger klubbens næstformand Inge Larsen, der selv deltog i fire turneringer i Linksugen, ”vores greenkeepere havde lagt ekstra meget arbejde i at gøre banen klar til ugen, restauranten diskede op med lækker mad, de frivillige lagde masser af kræfter i at hjælpe til for ikke at glemme de 632 glade golfspillere, vi havde på besøg til vores turneringer”.

Ingen guldgrube

Det er ingen guldgrube at afholde sådan en turnering. Greve Golfklub tog for nogle år siden i samarbejde med baneejerne den beslutning, at turneringerne skal være overkommelige prismæssigt. Derfor opkræves der kun et meget beskedent beløb for deltagelse og kun 100 kr. i greenfee for de gæster, der kommer fra andre klubber. ”Det er et bevidst valg” siger klubbens formand Frede Kruse-Christiansen ”vi ønsker at profilere vores dejlige bane og så ønsker vi at vise, at Greve Golfklub er et rart sted at komme”.

Kilde: Greve Golfklub

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.