Så er tilmeldingen til årets helt store robegivenhed i Køge Bugt, DM i coastalroning ved at være slut. Der kommer 94 roere fra 5 lande og dyster om medaljer i Køge Bugt ud for Arken i Ishøj.

Danish Open Coastal Rowing er det officielle danske forbundsmesterskab for roning i coastalbåde og er samtidig kvalifikationsløb for danske holds ranking til VM i coastalroning.

De fleste deltagere kommer fra danske roklubber, men da det er åbne mesterskaber kommer der også roere fra Tjekkiet, Storbritannien, Tyskland og Sverige.

Banen der skal roes er med indlagte vendinger omkring bøjer, hvor der skal kæmpes om at mestre bølgerne, styring af båden på banen og i at undgå sammenstød. Alle både i hvert løb starter samtidigt. Banen er overvåget af officials i følgebåde, således at sikkerheden er høj.

Det hele starter kl. 10 med åbningstale af borgmester Ole Bjørstorp og det første løb starter kl. 10.30. Fra følgebådene på vandet gives der løbende beretning om hvordan det går, så tilskuerne på land kan følge med.

Der vil derfor helt sikkert blive meget at se på når bådene skal ro på den udlagte bane ud for kysten og løbene afsluttes med at én roer fra hver båd skal løbe over målstregen på land.

Så kom og hep på en flok roere, der surfer på bølgerne, kæmper om de bedste positioner ved bøjevendinger og titlen som forbundsmester – og oplev samtidig den dejlige Ishøj Strandpark lige ud for kunstmuseet Arken.

Mesterskaberne arrangeres af de to lokale roklubber i Ishøj og Greve, hvor over 30 frivillige medlemmer er klar til at få det hele til at fungere.

Kilde: Jens Revall

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.