Prognoserne om endnu en varm sommer får folk i Greve til at shoppe amok i havemøbler, hynder og hyggeting til terrassen. Hos lokal forhandler har man solgt 25 procent mere i forhold til sidste år.

DMI melder om endnu en varm sommer, og det får folk i Greve til at storshoppe nyt til terrassen. Imerco Home i Hundige har solgt 25 procent mere udstyr til haven og terrassen end samme tid sidste år, og ifølge butikschef Claus Ibsen kan stigningen skyldes sidste års varme vejr, som får flere til at holde ferie derhjemme. Ifølge en undersøgelse fra GF Forsikring holdt 14 procent af danskerne staycation og nød de varme sommerdage i baghaven sidste år, hvilket svarer til knap 7000 indbyggere i Greve Kommune.

– Jeg har talt med flere kunder, som fortæller, at det sidste år kom bag på dem, hvor meget tid man egentligt tilbringer på terrassen og i haven i løbet af sommeren. Det har flere taget til efterretning, og med udsigt til endnu en varm sommer vil de gerne prioritere terrassen og haven højere – hos flere endda højere end en tur sydpå, siger Claus Ibsen.

For at imødekomme den store efterspørgsel sætter Hundige-butikken særligt fokus på terrassen og ferie hjemme fra uge 22, hvor man ud over at se den nye udelivsinspirerede kollektion, Skagen living, også kan få gode råd til indretning af terrassen.

Sådan toptuner du terrassen til feriebrug

Er du en af dem, der planlægger at tilbringe sommerdagene på terrassen, kan du ifølge Claus Ibsen følge fem simple råd, som gør terrassen optimal til brug sommeren igennem:

1. Tjek vindretningen

Tjek, hvordan din terrasse er placeret i forhold til verdenshjørnerne, så du kan skabe læ for den typisk kolde vind fra vest. Ligger terrassen op ad huset, kan du sætte et læhegn vinkelret på, så du skaber en lækrog, hvor møblerne kan stå.

2. Skru op og ned for varmen

Det kan blive rigtig varmt på terrassen, når solen bager, så tænk solafskærmning ind. Husk også den anden vej rundt, når det bliver for koldt. Her kan en terrassevarmer og en stak plaider sikre, at terrassen også er brugbar på de koldere aftener.

3. Pas på regnen

Sørg for, at de møbler, du vælger, kan holde til det danske vejr, så du ikke skal flytte dem frem og tilbage, hver gang det trækker op til regn. Vælg gerne mindre hynder til stolene eller bænken, så de er nemme at tage af og lægge ind i tørvejr.

4. Indret efter størrelse

Er terrassen lille, kan du skabe mere plads ved at placere møblerne langs siderne. Tænk højden ind, så du bruger væggene til opbevaring med hylder. Er terrassen stor, kan du skabe hygge ved at lave små rum, som opdeles af krukker. Husk også at tænke lys ind på den store terrasse, for eksempel med lanterner.

5. Gør plads til forskellige behov

Indret terrassen efter de behov, den skal opfylde. Er du vild med at solbade, skal du prioritere plads til loungemøbler og liggestole. Får du ofte gæster, er det en god idé at have bænke ved bordet, hvor man kan sidde flere mennesker sammen, eller sammenklappelige havestole, der kan tages frem. Har du små børn, der kravler rundt, kan små tæpper være praktiske.

Kilde: Epicent

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.