Hvis du tænker, at broderi er noget med små broderede blomster i korssting og måske et par opbyggelige ord, så kan du godt tro om igen. Moderne brodøser tager nemlig nålen i den anden hånd og bruger broderiet som talerør for deres holdninger, tanker og ønsker i udstillingen ”Edderbroderemig” som vises på Greve Museum fra den 15. juni 2019 til 12. januar 2020.

Minimumsnormeringer, miljø, politik, etik, bullshitord og en hel masse andet

De fleste har nok en erindring om, hvordan et pænt broderi med en velkomst til et hjem hang i et ældre familiemedlems hjem, eller hvordan en broderet klokkestreng med blomster, der omkranser eksempelvis et klogt citat så ud. I udstillingen Edderbroderemig møder erindringen om de gamle og pæne broderier med opbyggelige tekster de nye ”protestbroderier”, hvor stærke holdninger, alvor, selvironi, humor og politiske kommentarer er velkomne på det broderede lærred.

Der er også plads til både grin og humor i udstillingen. Her er det Rikke Lyngs hygiejnebind med broderede tekster.

Udstillingen er skabt i et tæt samarbejde med seks brodøser, som alle jonglerer med sting og ord på en helt særlig måde. Gruppen består af Rikke Lyng, stifter af den danske Facebookgruppe ” broderi for sjov – embroi¬dery for fun”, Tonja Rosenblad, gymnasielærer og selvudnævnt ”protestbrodøse”, Bettina Andersen, autodidakt brodøse med eget galleri og værksted, Eva mm Engelhardt, tekstilkunstner og stitchtagger også kendt under navnet Etc and the Madness, Ditte Rasmussen, som under navnet dittebeskidte skaber broderier i krydsfeltet mellem kunsthåndværk og design og Lif Rosenkvist, som under navnet OffentLif broderer de ord og citater, der florerer i det offentlige Danmark.

“Korssting er spild af tid” – eller er det nu også det? Broderi af Bettina Andersen

Derudover byder udstillingen på en perlerække af mere end 100 forskellige, udtryksfulde værker skabt af broderientusiaster fra hele landet. Resultatet kan ses på en stor fællesvæg, hvor publikum kan glæde sig til at gå på opdagelse i et hav af broderede tanker og holdninger. Her er det både privatpersoner, efterskoleklasser og tekstilformidlere, der har bidraget med broderier, hvor emner som miljø, minimumsnormeringer i daginstitutioner, politik, etik og meget andet er kommet under kærlig behandling med nål og tråd.

Fællesvæggen byder på masser af forskellige broderede holdninger

Ved siden af fællesvæggen har en gruppe, der kalder sig for SFO Sofie også erobret lidt plads til både T-shirts med slogans, nejhuer og broderede billeder. Flere kender SFO Sofie fra de sociale medier, som en fiktiv tegnet og satirisk karakter. Hun er pædagog i skolereformens malstrøm. Med sig i malstrømmen har hun bl.a. børnene, forældrene, kollegaerne, skoleledelsen og kommunen. Og så kan hun forresten godt lide at brodere.
Så glæd dig til en udstilling fyldt med både håndarbejde og holdninger.

Praktisk info

Tid og sted:
Udstillingen vises på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve fra d. 15. juni 2019 til 12. januar 2020.

Entré til museet: Voksne: 40 kr., børn u. 18 år: Fri entré.

Åbningstider:

  • Museet har åbent tirsdag – fredag kl. 11-14, lørdag – søndag kl. 11-16.
  • Den 2. onsdag i hver måned kl. 11-20.
  • Der vil i løbet af udstillingsperioden blive arrangeret både rundvisninger og workshops, som knytter sig til udstillingens tema, ligesom det også er muligt at bestille en privat rundvisning for din egen gruppe.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.