Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Håndlavede Sonobe lamper skal sprede lys og velvære i ErhvervsCentret - Netavisen Greve

Sommeren med masser af sol, varme og lys er langt fra slut endnu. Men efteråret og de mere mørke dage er uundgåeligt på vej, og så er det rart at blive mødt af smukke lamper, der spreder en hyggelig og varm belysning inden døre. Fra midten af august og henover efteråret vil kunstneren og iværksætteren Charlotte Brandt i ErhvervsCentrets fællesarealer i Greve udstille sine unikke Sonobe Light lamper, der er håndfoldet i papir til at skabe et helt unikt og eksklusivt lys.   

Kunstner og iværksætter Charlotte Brandt har altid været fascineret af at lege med lys, farver, organiske former, geometriske figurer og billeder. For det gør hende glad og fuld af energi. Den følelse vil hun med sin kreativitet og forretning gerne give videre til andre med papirfoldede lamper fra Sonobe Light kollektionen. Ideen til lamperne og deres design opstod under barselsperioden med familiens tredje barn. Charlotte Brandt stiftede egen virksomhed Charlotte Brandt i slutningen af 2015 for at gøre alvor af passionen.

– Da jeg begyndte at lege med at folde papir og skabe mønstre og former med belysning, gik det hurtigt op for mig, at variationen i papirlag og papirfold kan skabe et fantastisk smukt lys. Fra konceptet tog form gik det stærkt i et kreativt rod mellem baby og bunker af papir. Jeg var blevet ramt af en ’papirgalskab’. Til langt ud på de sene aftentimer fik jeg foldet et hav af både stjerner, ornamenter og lamper i forskellige farver, former og størrelser, der fyldte godt op i både værkstedet, garagen og stuen, fortæller Charlotte Brandt og understreger, at Sonobe Light kollektionen er designet og videreudviklet fra modulære origamitraditioner og et japansk papirfold, der i dets oprindelige form er konstrueret i starten af 1960’erne.

Charlotte Brandt har gennem mange forskellige papirprøver blandt andet importeret fra Tyskland, Frankrig og Japan og har nøje testet og udvalgt papiret, der er valgt ud fra krav til lysgennemsigtighed, styrke og en god lampeegnet overflade. Der går op til 90 ark papir pr. lampe, som efter foldning sættes sammen styk for styk og limes inden montering. Tanken bag lampekollektionen er at vægte værdier som enkelthed i design, dansk kvalitet samt godt håndværk i alle arbejdsprocesser og ikke mindst et ønske om at lade det rette lys skabe velvære.

Henriette Sindlev Andersen, der blandt andet er ansvarlig for indretningen af ErhvervsCentret, glæder sig til at nyde lamperne ophængt over mødebordene i fælleskantinen på Korskildelund 6.

– De smukke håndfoldede kreationer passer fint ind i vores præsentable hus og vil både pynte og sprede lys og glæde. Lamperne er meget elegante og er med deres lyse og enkle udtryk helt i tråd med vores skandinaviske indretningsstil her i ErhvervsCentret, understreger Henriette Sindlev Andersen.

Også kunderne har taget vel imod lamperne, der sælges i en lille indretningsbutik på Jægersborggade og også kan bestilles fra Charlottes egen hjemmeside sonobelight.dk eller på Instagram eller Facebook.

– Jeg kan næsten ikke følge med og har derfor allieret mig med nogle fingernemme studerende, som lejlighedsvis hjælper mig med at folde papiret, fortæller Charlotte Brandt.

 Masser af erfaring og inspiration med i bagagen
Oprindeligt er Charlotte Brandt uddannet billedkunstlærer og har undervist i folkeskolen. Hun er medlem af foreningerne Greve Kunst og formand i Taastrup Kunstforening. Derudover er hun laborant og har arbejdet med masser af farver og pigmenter i forbindelse med fødevarer og trykfarver. Hun bor i dag i Taastrup med sin mand og tre børn, hvorfra hun driver sin virksomhed.

– Jeg har det fantastisk med at være sprunget ud som iværksætter, så jeg kan gøre det, jeg virkelig brænder for. Jeg har overvejet nøje, om jeg turde skifte den trygge tilværelse som lønmodtager ud med en mere usikker som selvstændig for at kunne blive mere produktiv ved at arbejde på fuld tid med min kunst og kreativitet, siger Charlotte Brandt.

 Fakta om Charlotte Brands Sonobe Light lamper
Lamperne Sonobe Light er 100 procent dansk håndværk fra start til slut. For udstilling, salg, spørgsmål eller andet kan du kontakte Charlotte på mail: charlotte@galleribrandt.dkeller telefon: 50577150

Flere oplysninger: Kontakt Henriette Sindlev Andersen, ErhvervsCentret: Direkte: 36915009 eller mail: hsa@greve.dk eller Birgit Schaldemose Norman, ErhvervsCentret: Direkte: 36915249/Mobil: 22887022, bsn@greve.dk

 

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.