Onsdag den 13. januar havde museumschef Henriette Buus og museumsinspektør Hans Henrik Appel glæden af at tage imod to repræsentanter fra juryen ved den europæiske museumspris Micheletti Award.

De to jurymedlemmer, som onsdag gæstede museets udstilling i den smukt restaurerede kasemat var Dr. Karl Borromäus Murr, som til daglig er leder af Textil- og industrimuseet i Augsburg samt Sibilla af Luxembourg, som er kunsthistoriker og har arbejdet på kunstgallerier og -museer i både Frankrig og England. De to jurymedlemmer blev vist rundt af Henriette Buus og Hans Henrik Appel og stillede spørgsmål om både stort og småt til både billetsælgere, omvisere og frivillige. Rundt om dem summede det af liv fra en skoleklasse og en gruppe besøgende.

Museumsprisen Micheletti Award er en europæisk pris, som gives til et museum, der har gjort noget særligt for formidlingen af moderne historie, industri eller videnskab, og på dette punkt mener både museumschef Henriette Buus og museumsinspektør Hans Henrik Appel, at Mosede Fort, Danmark 1914-18 har en masse at byde på. ”Her på museet inviterer vi gæsterne til helt bogstaveligt at gå på opdagelse i udstillingen, de må tage telefonen, de må lægge sig i hængekøjerne, holde deres egen grundlovstale og røre ved langt de fleste af de mange udstillede genstande”, fortæller Henriette Buus. ”Vi fik indtryk af, at jurymedlemmerne blev imponerede over, både hvor mange spændende historier udstillingen fortæller, og hvordan de bliver formidlet. De gav udtryk for, at det er en utrolig vigtig historie, museet fortæller – at det at være neutral ikke er det samme som at ’melde sig ud’ af det internationale samfund, ja, at man ikke kan melde sig ud af det. Og den historie havde de ikke tidligere set udfoldet på et museum”, fortæller museumsinspektør Hans Henrik Appel.

Museet er meget glade for at være med i opløbet om at vinde Micheletti-prisen, som uddeles i maj 2016

Greve-borgerne kan besøge museet til halv pris

I 2016 kan alle borgere, der bor i Greve Kommune ved fremvisning af sygesikringsbevis købe entrébillet til kun halv pris (45,-). Børn og unge op til 18 år har gratis adgang uanset bopælskommune.

Læs mere på museets hjemmeside www.danmark1914-18.dk om bl.a. grupperabatter og en ny type årskort med særlige medlemsfordele, hvor du blandt andet som indehaver af årskortet vil få mulighed for at tage en ledsager med.

Praktisk Hvor: Mosede Fort, Danmark 1914-18, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve. Mosede Fort ligger ved standen i Køge Bugt. 5 min. gåtur fra Karlslunde S-station og 5 min. i bil fra

Hvornår: Mosede Fort, Danmark 1914-18 holder åbent hver dag hele året på nær mandag. Åbningstiderne er kl. 11 – 15 på hverdage og kl. 11-16 i weekenden.

Pris: 90,- kr. for voksne, børn op til 18 år er gratis. Borgere i Greve Kommune: halv pris

Gratis introduktion: Hver dag klokken 12 giver museets formidler en introduktion til udstillingen, denne introduktion er gratis, når entrébilletten er betalt.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.