Jensens Bøfhus slutter sig nu til den stadigt voksende skare af restauranter og butikker i Greve, der bekæmper madspild via appen Too Good To Go. Jensens Bøfhus vil tilbyde to forskellige lykkebokse med overskudsmad: En blandet salat fra den økologiske salatbar og dagens lune måltid.

Som led i et bredt fokus på at bevæge sig i en mere bæredygtig retning tager Jensens Bøfhus nu et markant skridt i kampen mod madspild. Pr. 14. juni vil Jensens Bøfhus-restauranter over hele landet sælge lykkeposer med overskudsmad via appen Too Good To Go, der forbinder forbrugere med restauranter og forhandlere, der har mad til overs.

Jensens Bøfhus har testet konceptet i udvalgte restauranter i en periode på to uger, og det har været så vellykket, at det nu bliver implementeret i samtlige 21 filialer.

Dermed slutter Jensens Bøfhus i Greve sig også til ordningen.

Vi har igangsat et større fokus på at undgå madspild, men det er overordentligt svært helt at undgå at kassere mad ved lukketid. Derfor har vi testet, om Too Good To Go-konceptet er vejen frem for os, og det er blevet taget så godt imod af både vores gæster og vores medarbejdere, at vi nu implementerer det i alle vores restauranter. Madspild er ikke bare spild af penge og ressourcer, det er også et stort miljøproblem, så det føles rigtig godt at kunne bidrage til at reducere det,” siger Helle Rex, der er Sustainability Manager for Jensens Bøfhus og fortsætter:

Vi har for nylig indledt en kortlægning af vores madspild, hvor vi har haft fokus på at afdække, hvad der ender som madaffald, og hvorfra madaffaldet typisk kommer. Denne viden er helt afgørende for, at vi kan sætte målrettede initiativer ind over for at minimere vores madspild. Samarbejdet med To Good To Go er et perfekt step i samme retning.”

Alle Jensens Bøfhus’ restauranter vil tilbyde to forskellige typer lykkebokse: En boks med et lunt måltid, der f.eks. kan bestå af spareribs eller en bøf med tilbehør. Og en boks med blandet salat fra Jensens Bøfhus’ populære salatbar, som er 100% økologisk og udviklet i samarbejde med Aarstiderne.

Begge bokse har – i følge landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye – været meget populære.

“Lykkeposerne fra Jensens Bøfhus har i den grad været eftertragtede i testperioden, så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give endnu flere af vores brugere mulighed for at bekæmpe madspild på en både sjov og velsmagende måde. Jensens Bøfhus sender et vigtigt signal ved at inkludere samtlige restauranter i ordningen, og jeg håber, det kan være med til at inspirere andre til at sætte ind, så maden kan finde vej til sultne maver frem for containere,” siger Heidi Boye.

Sådan får du fat i en lykkeboks:

Download Too Good To Go-appen og søg på Greve, så vil Jensens Bøfhus poppe op, og du kan reservere en lykkeboks. I restauranten viser du din kvittering til en medarbejder, som vil udlevere din boks.

Om Too Good To Go

Madspildsappen Too Good To Go blev lanceret i Danmark i 2016, og de nu over 38 mio. brugere har siden da reddet mere end 74 millioner lykkeposer med overskudsvarer, hvilket svarer til over 185.000 tons sparet CO2e. Too Good To Go har dermed gjort en væsentlig forskel i kampen mod madspild i de 15 lande, hvor appen er aktiv.

I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. bagerier, supermarkeder, restauranter, kantiner og producenter.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild – bl.a. datomærkningskampagner og en række uddannelsestiltag.

Kilde:

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.