I dag bliver Ledelsesugen 2019 skudt i gang med arrangementer i hele landet. I Greve Kommune benytter de anledningen til at samle kommunens ledere for at dele inspiration og drøfte ledelse. Her skal lederne blandt andet arbejde med det nye ledelsesgrundlag, så det ikke blot forbliver ved gode ord og intentioner, men bliver konkretiseret og sat ind i den enkelte leders kontekst og hverdag.

Ledelsesugen 2019 er en anledning til, at offentlige ledere inspirerer hinanden, debatterer og tager del i
dialogen om offentlig ledelse sammen med politikere, medarbejdere, lederforeninger, forskere med flere. I
Greve Kommune bruger de Ledelsesugen til at sætte fokus på, hvordan deres ledelsesgrundlag kan bruges,
når helt konkrete opgaver skal løses.

”I Greve Kommune har vi næsten lige udarbejdet et ledelsesgrundlag for at få et fælles sprog for ledelse. Der står mange gode og rigtige ting i et ledelsesgrundlag, men det kan være svært for den enkelte leder at vide, hvordan de skal bruge det som retningssættende i hverdagen. Derfor vil vi bruge Ledelsesugen til at sætte vores ledelsesgrundlag i relation til nogle helt konkrete opgaver, der er paradoksale og fyldt med dilemmaer, men som vores ledere står over for hver dag,” Henrik Harder, direktør i Greve Kommune.

I ugens løb vil der blandt andet være oplæg fra eksterne foredragsholdere og direktion, blive afholdt
forskellige workshops og sat fokus på videndeling på tværs.

Offentlig ledelse gør en stor forskel for borgerne

Ambassadør for offentlig ledelse, Dorthe Crüger, glæder sig over, at Greve Kommune har taget
Ledelsesugen til sig og benytter ugen som en anledning til at sætte fokus på ledelse og inspirere
kommunens ledere.

”Offentlige ledere står med en fornem opgave: At gøre det muligt for de offentlige systemer og institutioner at levere værdi for borgerne. Men der er ikke en enkelt opskrift på, hvordan man som leder sikrer, at vi aldrig mister borgerne af syne, men konstant sætter borgeren i centrum, når vi fx skal udvikle nye løsninger,” siger Dorthe Crüger og fortsætter:

”Uden opskrift er det op til den enkelte leder at sammensætte retten, og her kan man med fordel lade sig
inspirere af andre lederkollegaers initiativer. Ugens aktiviteter for ledere i Greve Kommune er derfor et rigtig godt eksempel på, hvordan vi som ledere kan inspirere hinanden og arbejde med at sætte en konkret retning og ramme for vores medarbejdere, der giver dem mulighed for at levere værdi til borgerne.”

Dorthe Crüger har mange års erfaring som offentlig leder og har blandt andet været administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, årets leder i 2015, medlem af Ledelseskommissionen og formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun glæder sig til at tage del i gode drøftelser om offentlig ledelse ved de arrangementer, hun deltager i under Ledelsesugen. Her vil hun også have fokus på at inspirere leder på tværs af sektorer og fag til, hvordan man som offentlig leder kan arbejde med at gøre borgerne til omdrejningspunktet for opgaveløsning.

Dorthe Crüger

Kilde: Radius

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.