Nye skulpturer i Greve Museums have

Søndag d. 26. maj afholdt Greve Museum og Kunstforeningen Køge Bugt en festlig åbning på hele to udstillinger, ”Skulptur 2019 Extra” og Kunstforeningen Køge Bugts 50-års jubilæumsudstilling ”Vi passede på fortet. Fra tirsdag den 28. maj kan udstillingerne ses af alle museets gæster. Den udendørs skulpturudstillingen er den 8. i rækken som Kunstforeningen Køge Bugt har opsat i museets have og gård.

En bred vifte af skulpturer

Igen i år har Kunstforeningen Køge Bugt valgt at udstille en lang række spændende værker i Greve Museums have og gårdsplads. Med billedhuggeren Geert Daae Funder som kurator er hele 19 kunstnere udvalgt til at deltage – det højeste antal i de mange års samarbejde mellem kunstforeningen og museet. Det betyder både et gensyn med gamle kendinge, men også en lang række nye navne. Med så mange kunstnere er der lagt op til en stor variation i materialer og udtryk, som opfordrer til at gå jagt i området for at få det hele med, både oppe, nede og i de dybeste afkroge af haven.

Jubilæum med gamle gensyn

For 10 år siden viste Greve Museum udstillingen Kampen for Kulturen ved Køge Bugt Kunstforenings 40-års jubilæum. Det er derfor naturligt at 50-års jubilæet også markeres på museet, og det sker med udstillingen Vi passede på fortet. Her kan publikum se eller gense en række af de værker, der mellem 1989 og 2010 blev udstillet i kasematten på Mosede Fort, inden det blev en del af Greve Museum. Her er der lavet nogle nedslag i udstillingerne og der vises blandt andet glaskunst af Lars Ravn og Jan Sivertsen samt en række skulpturer i alt fra ler, jern og tandstikker af bl.a. andre Teodor Bok, Ole Christensen, Geert Funder, Ole Hempel, Jeff Ibbo, Finn Lerkenfeld, Trondur Patursson, Klaus Petersen, Peter Stuhr, Bent Sørensen, Grethe Tranberg, Tine Witta.

Praktisk info

Skulptur 2019 Extra vises fra tirsdag d. 28. maj til og med fredag d. 29. november i Greve Museums have og gårdsplads. Jubilæumsudstillingen ”Vi passede på fortet” kan opleves i Museets hall fra tirsdag d. 28. maj til og med søndag d. 20. oktober 2019.

Der er fri entré til de to udstillinger i hhv. museets have, gårdsplads og hall. Entré til museets øvrige udstillinger: 40 kr. Dog fri entré for børn under 18 år samt borgere bosat i Greve Kommune.

Greve Museum har til huse på Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Museet har åbent tirsdag til fredag kl. 11-15 og lørdag og søndag kl. 11-16. Mandag lukket.

Se mere på www.grevemuseum.dk

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.