Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
I dag testes Danmark for allergi - Netavisen Greve

I dag er det Verdens Astmadag. Astma-Allergi Danmark tester danskerne for allergi og tilbyder sightseeing i pollenfri have som start på kampagnen Snot or not.

Med fokus på høfeber, pollenallergi og astma prikker Astma-Allergi Danmark i dag danskerne og tester dem for allergi. Det sker på Verdens Astmadag og samtidig med startskuddet for kampagnen Snot or not, der skal oplyse om sammenhængen mellem høfeber og astma.

Med priktest af danskerne vil Astma-Allergi Danmark vise, at pollenallergi skal tages alvorligt, så høfeber og astma ikke forhindrer én i et aktivt liv. Hver tredje med høfeber har nemlig også astma, og ifølge Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, er det vigtigt at fortælle om sammenhængen, så man kan få konsulteret lægen og symptomerne kan blive udredt.

– Med eventet og vores kampagne, Snot or not, vil vi fortælle danskerne, at har du høfeber, har du ofte også astma. Det ved rigtigt mange pollenallergikere desværre ikke altid. Og det bør de, så de kan få den rigtige behandling og en hverdag, hvor fysikken ikke hæmmer dem i deres daglige gøremål, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Priktest og pollenfri have
Den 2. maj vil Astma-Allergi Danmark – udover at prikteste – også måle lungefunktion i både København og Aarhus. Der er et begrænset antal pladser og tidsbestilling kan først ske ved fremmøde på dagen. Priktest kræver desuden, at man er over 18 år og ikke har spist antihistaminer tre dage forinden.

I København kan man også gå en lille tur i den pollenfri have på Højbro Plads og høre, hvordan man minimerer pollen hos sig selv. Et initiativ der, ifølge Anne Holm Hansen, henvender sig til alle lige fra haveejere til politikere:

– Ideen om en pollenfri have midt i København er for at vise, at det ikke er lige meget, hvordan man tænker grønne områder hverken hos sig selv eller i det offentlige rum. Det har en betydning for trivslen hos rigtigt mange mennesker, der er ramt af svær pollenallergi, hvilke planter, træer, blomster og græs man vælger, når haven eller byen skal gøres grønnere, siger Anne Holm Hansen.

På Højbro Plads vil der desuden være demonstration af Astma-Allergi Danmarks pollenfælde, der sørger for landets pollental. Og for børnene er der mulighed for at dykke ned i mikroskopet og gå på opdagelse i pollenverdenen. Derudover svarer rådgivere fra Astma-Allergi Danmark på spørgsmål og giver gode råd og vejledning i begge byer.

Tid og sted

Den 2. maj kl. 15.00 – 18.00. Højbro Plads, København
Den 2. maj kl. 13.00 – 16.30. Dokk1, Aarhus

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.