Seks skoleklasser har selv lavet en app, som registrerer hver gang de og deres skolekammerater cykler på arbejde. Nu konkurrerer de om, hvem der har lavet den bedste.

På seks skoler bliver der lige nu holdt skarpt øje med, om eleverne cykler. Det er hverken forældre eller lærere, som holder øje. Det er derimod en klasse på hver skole, som har udviklet en app til at registrere klassekammeraternes cykelvaner. Og den app skal selvfølgelig helst downloades og bruges af så mange som muligt på netop deres skole.

På Arenaskolen har 5.a udviklet skolens app, og eleverne fortæller, at projektet har krævet meget mere end forståelse for teknologi.

”I min gruppe var der én, som var god til lyd. En anden var god til computere og en tredje ven kunne stave. Så vi fandt ud af det sammen,” fortæller en af eleverne.

De seks klasser fra hver sin skole har fået særlig undervisning i teknologi af firmaet Euman. Det var et spændende pust fortæller dansklærer Cecilie Westerberg og matematiklærer Kristian Ulriksen:

”Det var dejligt, at vi kunne får lov til at trække hverdagslivet fra samfundet ind i klassen. Vi lærte en masse nye ting. For eksempel hvordan man arbejder og samarbejder ude i erhvervslivet. Vi fik samtidig lov til at se nye sider af vores elever, og nogle af dem snakker om, at de vil være app-udviklere, når de bliver voksne,” fortæller lærerne.

Alle kan hente appsene i App Store eller Google Play, og skoleklasserne håber, at mange af borgerne i Greve vil bruge appsene, når de cykler. Søg på skolernes navne: Arenaskolen, Hedelyskolen, Holmeagerskolen, Krogårdskolen, Strandskolen og Tjørnelyskolen,.

Den 23. juni bliver vinderklassen kåret på baggrund af blandt antal downloades og kørte kilometer.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.