I takt med at vejret bliver bedre rykker flere aktiviteter udendørs på museet på Mosede Fort. I maj og juni vil der hver weekend være mulighed for at gå på ”skattejagt” med børnene på fortets grønne områder og allerede på søndag den 22. maj vil der være ekstra meget aktivitet, når soldaterne holder sommerens første idrætsstævne

Rekrut på fortet – Få sved på panden og græs på knæene Hver lørdag og søndag i maj og juni kan børn købe deres helt egne soldaterbøger og -huer, hvorefter de som nye rekrutter skal gå på opdagelse på fortets græsklædte volde og skjulte betonhuler. Som ny rekrut skal du løse opgaver for at bevise, at du kan blive en rigtig soldat, der er klar til kamp. Du skal vise, at du er en soldat, der er klar til at forsvare dit land, at du er en god kammerat, at du er sund og stærk, og at du også husker på dem derhjemme. Det koster 25 kr. pr. barn at deltage i denne aktivitet, men så kan du også tage både hue og soldaterbog med hjem bagefter.

Hurtigløb og håndgranatkast – deltag i soldaternes idrætsstævne

Søndag den 22. maj kan du i museets åbningstid fra 11-16 møde de uniformsklædte soldater ude på de grønne områder omkring fortet. De vil fortælle om soldaterlivet under 1. Verdenskrig, og du og familien kan på egen krop opleve, hvordan soldaterne holdt motivationen oppe med forskellige idrætsøvelser, mens de forberedte sig på, at krigen kunne komme. For soldaterne var idrætsstævnerne både et kærkomment tidsfordriv og samtidig var det med til at opbygge moralen.

 

Kom indenfor! Det danske sommervejr kan jo ofte være lunefuldt, og derfor kan de udendørs aktiviteter selvfølgelig kombineres med et besøg inden for i museets udstilling i den gamle, istandsatte kasemat. Når entréen til museet er betalt, kan du gå på opdagelse i udstillingen, hvor både pilfingre og hjerneceller skal i brug. Hver åbningsdag kl. 12 vil der være mulighed for at tage med på en halv times rundvisning, hvor du bliver guidet gennem kasemattens mange rum og hører om den danske neutralitet under 1. Verdenskrig. Børnefamilier kan også vælge at gå på opdagelse i udstillingen ”bevæbnet” med en iPad, hvor de kan spille sig gennem udstillingens temaer og dilemmaer med spillet ”Krigens Valg”.

Priser og åbningstider I 2016 har Mosede Fort, Danmark 1914-18 fået nye åbningstider og priser. Museet har åbent tirsdag-søndag året rundt fra kl. 11-15 i hverdagene og kl. 11-16 i weekenderne. Entréprisen er 90 kr. for voksne, og børn op til 18 år er gratis. Det koster 20 kr. at leje en iPad med spillet ”Krigens Valg” og 25 kr. at deltage i aktiviteten ”Rekrut på fortet”.

Borgere i Greve Kommune kommer ind til halv pris. Læs mere om årskort og grupperabat på museets hjemmeside www.danmark1914-18.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.