Vinderen af Værk Din Verden Prisen 2018 blev kunstværket HjertemiX i boligområdet Gersagerparken i Greve.

Det fejres med graffiti aktionen Growing Grid ført an af kunstnerne bag værket, Karoline H Larsen, Helle Hove, Benny Henningsen, Astrid Randrup og ÅF Ligting. Det sker fredag d. 30. august kl. 15.30. i tunellen der fører direkte fra Hundige Station ind til det almene boligkvarter i Greve Kommune; En tunnel der i 2016 fik den interaktive lyd- og lys installation HjertemiX og som nu kan bryste sig af at være Danmarks vildeste sted med kunst.

Derfor inviteres alle til at komme og bygge videre på det populære kunstværk, der blev valgt som det ultimative bedste af en jury på baggrund af mere end 25 nomineringer, som kom ind under kunstkampagnen Værk Din Verden i november sidste år.

Juryen der bestod af blandt andre billedkunstner John Kørner, som også vil overrække en statuette til Gersagerparken i forbindelse med fejringen, begrundede deres valg med at HjertemiX:

”berører noget essentielt menneskeligt og følelsesfuldt. En tunnel er som sted forbundet med bevægelsen gennem noget mørkt og ubehageligt. Det er forbundet med angst og usikkerhed og det at være alene. Værket i tunellen guider gennem mørket. Det forfører os på en nærmest meditativ måde ved at aktivere vores sanser med både lys, lyde, farver og bevægelse. Men også ved at give beboerne i boligområdet noget at være fælles om, som samlingssted og samtaleemne. Det er et grundlæggende socialt værk, der billedligt kommer til at stå som symbol på det at være menneske og de følelser, der følger med én gennem livet.”

Growing Grid er et deltagerbaseret koncept som kunstnerne bag værket udviklede og startede tilbage i 2016 da værket HjertemiX blev skabt. Det går ud på i fællesskab at spraye farverige striber i grafiske mønstre langs væggene i tunellen, en sjov pendant og venlig hilsen til den mere spontane og ikke helt lovlige form for graffiti, der kan spottes i de fleste tunneller.

Gersagerparkens beboere har siden de første growing grid striber blev malet ønsket at få lavet flere striber i deres tunnel. Derfor var det også oplagt at bruge præmien på 5000 kr. til at bygge videre på værket. Alle kan komme og være med til fejringen der udover Growing Grid også byder på prisoverrækkelse ved jurymedlem John Kørner, musik og sodavand i tunnellen. Udover de 5000 kr. får Gersagerparken også en statuette med et værk af kunstneren Tanja Nellemann Kruse.

Se mere og find rejsevejledning på vaerkdinverden.dk/kunstpris

Vi fejrer prisen fredag d. 30. august i tunnellen med Growing Grid Aktion med kunstnerne og alle kan være med. 

Vi byder på sodavand. Håber at se en masse og alle kan være med til at sætte deres præg på tunnellen med spraymaling. 

Fakta
Værk Din Verden Prisen var en del af Råderums kunstkampagne Værk Din Verden i 2018. Værk Din Verden Prisens jury bestod af billedkunstnere John Kørner og Christian Elovara Dinesen, formidlingschef på ARoS Public Marianne Grymer Bargeman og Carolina Delfs, kunstpilot hos ULK.

Kilde: Another Public

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.