Byrådet i Greve Kommune besluttede på seneste byrådsmøde, hvordan de vil styrke den faglige ledelse på kommunens folkeskoler.

Faglig ledelse er den form for ledelse, der har størst effekt for elevers læringsresultater. Det peger forskningen entydigt på. Derfor vil Greve Kommune nu styrke den faglige ledelse på alle kommunens skoler ved at ansætte flere medarbejdere til skoleledelserne.

”Der er evidens for, at en bedre faglig ledelse forbedrer elevernes karakterer. Derfor er vi naturligvis rigtig glade for, at vi nu kan styrke det område på alle vores skoler. Jeg glæder mig til at følge arbejdet i skoleledelserne over de kommende år”, siger formand for Børne- og Ungeudvalget, Henrik Klem Lassen.

Målepunkter skal vise effekten

Greve Kommune har opsat fem målepunkter, som skal vise effekten af tiltaget over en treårig periode. To af målepunkterne handler om, at der skal ske en generel forbedring i resultaterne af 9. klasseprøverne og de nationale test. Derudover skal der også ske et fald i antallet af elever, der ikke minimum opnår karakteren 2 i dansk og matematik i 9. klasse. De sidste to målepunkter fokuserer på trivsel og lavere sygefravær hos medarbejdere.

Ansættelsessamtaler på de enkelte skoler foregår fra april til juni 2017, og de nye ledelsesteams træder i kraft 1. august 2017. Der er i alt afsat 1,6 millioner kroner i 2017 og 4 millioner kroner i de øvrige år.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.