Efteråret byder på en række madarrangementer og smagsprøver på alt det, der gror ude i Københavns baghave. Du kan f.eks. tage på urtevandring og svampejagt og besøge gårdbutikker og madfestivaler i både Roskilde og Odsherred. Vi viser vej til nogle af efterårets bedste smagsoplevelser i Fjordlandet, der ligger bare en times kørsel fra København.

ROSKILDE – NU MED MADFESTIVAL  Nu rykker Roskilde også på madfronten. Til efteråret inviterer festivalbyen igen til RO:KOST Madfestival i hele uge 41. Festivalen sætter fokus på fantastiske madoplevelser og lokale råvarer og er en hyldest til alle de dedikerede fødevareproducenter uden for bygrænsen, der er med til at sætte Roskilde på det gastronomiske landkort, bl.a. Hansen Is, mikrobryggeriet Hornbeer, lam fra Vibygård og mjød fra Snoremark. På alle RO:KOST-restauranter kan man få en smagsprøve på Roskilde og omegn i form af en 2-retters menu til 250 kr. I menuen indgår minimum fem lokalt producerede fødevarer. Idéen til RO:KOST-festivalen kommer fra den lokale ildsjæl Karin Sloth, der ud over at være kommunikationsrådgiver har vundet priser med sit Snoremark-æblemjød. Uge 41 http://rokost.dk/ www.snoremark.dk

SPIS NATUREN  Naturen er et gratis spisekammer, fuld af bl.a. urter og svampe, der kan løfte din madlavning til nye højder. Hvis du ikke kan kende forskel på en mælkebøtte og skovsyre, så brug efterårsferien på at blive klogere på ingredienser fra skovbund og grøftekant. Svampetur og urtevandring med en naturvejleder er nogle af feriens mange tilbud til de mad- og naturinteresserede, og børnene kan sagtens være med. De guidede ture finder sted i Geopark Odsherreds smukke efterårslandskaber, godt en times kørsel fra København.  http://silvadanica.dk/

GÅRDBUTIKKER MED GANG I  Oplev charmen ved at købe grøntsager og kød i stalddøren – eller i de mange velassorterede gårdbutikker i bondelandet omkring København. Madfestivalen ”Smag på Odsherred” inviterer i efterårsferien inden for i områdets gårdbutikker, der har åbent hus hele ugen. Besøg f.eks. Nygårdens frugtplantage og få mostet dine egne æbler, pluk pærer i frugtplantagen eller tag forskud på julen i gårdbutikkens julebasar. Kødædende skal sætte kursen mod Dalsbakkegård i samme område, hvor man i grillpølse-værkstedet kan lære at lave sin egen grillpølse. Ren øko-idyl godt en times kørsel fra København. Uge 42. http://nygaardenfrugt.dk/ www.dalsbakkegaard.dk

SELVFANGET FISK  Selvfølgelig står der fisk på menuen i Fjordlandet, for området er kendt for et væld af gode fiskepladser ved Roskilde Fjord og Isefjorden. Hvis du foretrækker smagen af selvfanget fisk, skal du ud med snøren i efteråret, hvor det er højsæson for havørreder. Hvis du stiller op i Orø Fjordlandet Open, har du chancen for ekstra gevinst, for der er store pengepræmier for den bedste fangst. 28-30. oktober. http://oroefjordlandet.dk/

EPO A LA LAMMEFJORDEN  Æble/rødbedesaft med ingefær og citron – det er en energiindsprøjtning af den sundeste slags, som i Odsherred og omegn er kendt som ”Lammefjordens EPO”. På de kanter står EPO nemlig ikke for snyd men for Egen Produktion Odsherred. Det er Sidinge Gårdbutik og Frugtplantage i Odsherred, der har EPO på hylderne, og der er mange andre vitaminbomber at komme efter både her og i de andre gårdbutikker i området omkring Lammefjorden. http://www.sidinge.dk/

Relevant information

Mere om efterårets smagsoplevelser og madarrangementer her: https://issuu.com/visitroskilde/docs/oplevelser_i_fjordlandet_2016

 

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.