Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Falsk betjent på spil i Greve - Netavisen Greve

Tirsdag den 7. januar kl. 16.21 anmeldte en 84-årig kvinde fra Greve, at hun omkring kl. 16.00 var blevet kontaktet af en kvinde fra et hemmeligt telefonnummer, som oplyste at hun ringede fra politiet.

Den falske betjent som kaldte sig ”Camilla” forklarede den 84-årige at politiet havde ransaget en lejlighed hos en bankansat, hvor de var stødt på den 84-åriges oplysninger. ” Camilla” spurgte ind til hvilke værdigenstande den ældre kvinde havde og sagde at en betjent ville komme forbi hendes adresse.

Efter omkring en halv time bankede det på den 84-åriges dør og en mand, som sagde han var betjent stod foran døren. Anmelderen bad om at se mandens politiskilt, men det kunne han ikke fremvise, så hun ville ikke lukke ham ind. Manden var meget overbevisende og forklarede at han kom fra en teknisk afdeling. Det lykkedes ham at overtale kvinden til at lukke sig ind, hvor han forklarede at de skulle bruge hendes kreditkort og kode for at sikre hende penge. Han bad desuden om at se alle hendes værdigenstande i form af smykke og kontanter. Efter at have været i hendes hjem i omkring to timer forlod han stedet med hendes kreditkort og kode. Kvinden fattede mistanke til episoden og ringede med det samme til sin søn, som sagde hun skulle anmelde sagen og spærre sit kort. En patrulje blev sendt til stedet for at afhøre den 84-årige til sagen. Hun havde på anmeldelsestidspunktet ikke konstateret nogen hævninger fra sin konto.

Den falske betjent beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 25-35 år, 170-175 cm, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Krøllet hår., Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj.

Kl. 17.24 fik politiet en anmeldelse om en lignende episode. En ukendt mand kontaktede en 93-årig kvinde fra Greve på sin fastnettelefon, hvor han oplyste at han ringede fra politiet. Han forklarede at politiet i forbindelse med en ransagning på en adresse i København havde fundet den 93-åriges navn, adresse og telefonnummer. ”Betjenten ” sagde at politiet i den anledning ville komme ud til hende. Han spurgte desuden hvem der styrede hendes pengesager, og da hun svarede at det gjorde hendes søn afbrød den falske betjent samtalen. Den 93-årige fik ikke besøg af nogen efter opkaldet.

Politiet efterforsker sagerne om tricktyveri, som kunne være begået af samme gerningsmænd, da ordlyden i de to henvendelser er enslydende. Borgerne skal i den forbindelse være opmærksomme, hvis de får henvendelse fra personer enten telefonisk eller personligt, som siger de kommer fra myndighederne og forsøger at få oplysninger omkring kreditkort og værdigenstande ud af borgerne. Pårørende til ældre eller svage borgere bedes tale med deres familiemedlemmer, om at vise skepsis ved sådanne henvendelser.

Kontakt politiet på tlf. 114 hvis du har oplevet noget lignende eller har oplysninger i sagen.

Kilde: Midt – og Vestsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.