Befæstningens Dag bliver igen i år fejret med manér, når soldater bemander Mosede Fort og kanonsalutter brager gennem luften. Befæstningsdagen er blandt årets mest begivenhedsrige dage på Mosede Fort.

Mosede Fort en del af Københavns Befæstning

I forbindelse med forsvarsforliget i 1909 blev det besluttet at bygge Mosede Fort som en del af Københavns Befæstning. Fortet stod færdigt og blev bemandet i 1916, hvor 1. Verdenskrig var i fuld gang, og i Danmark kæmpede vi for at opretholde den danske neutralitet. Den sidste søndag i september markeres den årlige befæstningsdag på de københavnske forter – også på Mosede Fort.

Greve Harmoniorkester spiller musik fra tiden

Kl. 14 er der mulighed for at lytte til tidens toner, når Greve Harmoniorkester tager plads i fortgården og spiller musik fra tiden omkring 1. Verdenskrig. Orkestret spiller i dagens anledning musik, der genremæssigt lægger sig op ad militærmusikken – med andre ord en koncert, som man kendte dem fra Kastellet og garnisonsbyerne for 100 år siden.

Kanonsalutter hver time

Igen i år kommer foreningen Aktive Kanonerér med små kanoner, som bliver fyret af én gang i timen. Selv om kanonerne er små, kan de give et ordentligt brag, når de affyres fra toppen af fortet. Du kan komme helt tæt på, når kanonérerne skyder og mellem skuddene kan du klappe kanonen og se og mærke det flotte håndværk.
Hurtigløb og håndgranatkast
På fortets område kan du også møde de uniformsklædte soldater, der fortæller om soldaterlivet under 1. Verdenskrig. På egen krop kan du og familien opleve, hvordan soldaterne holdt motivationen oppe med forskellige idrætsøvelser, mens de forberedte sig på, at krigen kunne komme. For soldaterne var idrætsstævnerne både et kærkomment tidsfordriv og samtidig var det med til at opbygge moralen.

Vi fyrer op i gullaschkanonen

Vi serverer velsmagende gullasch direkte fra museets gullaschkanon.

Bliv klogere på 1. Verdenskrig

Museet har denne søndag åbent fra kl. 11-16, og når entréen er betalt, kan du gå på opdagelse i udstillingen, hvor både pilfingre og hjerneceller skal i brug. To gange i løbet af dagen vil der være mulighed for at tage med på en kort rundvisning, hvor du bliver guidet gennem kasemattens mange rum og hører om den danske neutralitet under 1. Verdenskrig. Du kan også afprøve vores Virtual Reality-briller eller gå på opdagelse i skydehulerne på fort-terrænet med soldaterbog og -hue i det børnevenlige forløb “Rekrut på fortet”.

Mærk historiens vingesus med en helikoptertur over Mosede Fort

Vi får også besøg af en helikopter. Måske har du bare lyst til at nyde synet af helikopteren fra landjorden, men hvis ikke det er nok, så er der her en unik mulighed for at købe en billet til en 5 minutters rundtur i luften. Der er plads til op til tre passagerer ad gangen, en rundflyvning varer ca. 5 minutter og koster 350 kr. pr. person. Børn under 10 år må kun flyve med ifølge med en voksen. Henvend dig ved helikopteren for at købe billetter eller reservér online skrive Mosede Fort på bookingen og spar 50,-  på hghelikopter.com

VIND helikoptertur
AKTIVITETER
– Kanonerne skydes af kl. 11, 12, 13, 14, 15, 16
– Rundvisninger i udstillingen kl. 12, og 13 (Gratis når entrébilletten er betalt)
– Koncert med Greve Harmoniorkester kl. 13-14
– Soldaternes idrætsstævne kl. 11-16
– Rekrut på fortet (skattejagt) kl. 11-16 (25 kr.)
– Servering af gullasch fra gullaschkanonen kl. 11-16
– Helikopterflyvning kl. 10-16

– Virtual Reality-briller kl. 11-16 

Dato: søndag d. 25. september kl. 11-16
Sted: Mosede Fort, Danmark 1918-14
Se mere på http://www.danmark1914-18.dk

 

 

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.