Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Aftenåbent på museet - Det samler vi på - Netavisen Greve

Onsdag den 8. februar holder Greve Museum og Lokalarkiv åbent fra kl. 11 – 20. Denne eftermiddag kl. 16 inviteres gæsterne indenfor til en lokalhistorisk café, hvor de kan få et lille blik ind i ”maskinrummet” på museet, når arkivar Mikkel Hansen Stage og samlingsinspektør Kamilla Hjortkjær vil vise et lille udvalg af de mange forskellige ting, fotos og arkivalier, som museet og arkivet har modtaget i løbet af det forgangne år.

Samlingerne – udgangspunktet for Greve Museum og Lokalarkivs arbejde

Samlingerne, det vil sige de genstande museet og arkivet ejer, er museets kerne og dermed udgangspunkt for museets arbejde. Gennem hele sit virke har Greve Museum og Lokalarkiv indsamlet og modtaget genstande, fotos og arkivalier, som knytter sig til områdets historie.

Udstillingerne er kun ”toppen af isbjerget”
Når man almindeligvis besøger Greve Museums udstillinger er det kun en lille del af museets og arkivets samling, de besøgende får at se. Resten befinder sig på magasin til brug i skiftende særudstillinger og bruges i både forskning og anden form for formidling og som dokumentation for eftertiden i arkivet.

Lokalbefolkningens bidrag til den fælles historie
De genstande, fotos og arkivalier, som museet og lokalarkivet samler og bevarer for eftertiden, er grundlaget for at fortælle om områdets historie. Hovedparten af samlingerne er indkommet som gaver fra borgere både fra Greve og fra andre steder i landet, og det er også tilfældet for de fleste af de indkomne effekter i 2016. Fælles for alle indkomsterne er, at de på forskellig vis fortæller historien om det levede liv i Greve og omegn gennem tiden. Denne eftermiddag vil arkivar Mikkel Hansen Stage og samlingsinspektør Kamilla Hjortkjær vise et udvalg af indkomsterne fra 2016 og fortælle historierne bag de enkelte indkomster.

2016 var også året, hvor Greve Museums Venner fik et legat på 25.000 kroner fra fondene bag Sjællandske Medier. Pengene skulle gå til at udskifte model-våben med rigtige våben og øge den autentiske oplevelse på museet på Mosede Fort, hvor foreningen har frivillige, der agerer både soldater, husholdningslærerinder og gullaschbaroner fra tiden omkring 1. Verdenskrig. Steen Rasmussen, som er formand for Greve Museums Venner kommer denne eftermiddag for at fortælle om nogle af de indkøb, som foreningen har kunnet foretage med hjælp fra fondsmidlerne.

Praktiske oplysninger

Arrangementet koster 30 kroner. Dog er det gratis at deltage for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistoriske Forening, Foreningen Valdemar samt Sydkystens Slægtsforskere. Det foregår onsdag d. 8. februar kl. 16-17 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Tlf. 43 40 40 36. Museet har denne onsdag åbent fra kl. 11-20. Læs mere om Greve Museums åbningstider, arrangementer og udstillinger på www.grevemuseum.dk. Der er fri entré til museet.

Deltag i debatten

Del.

Kommentarer er lukket.