Greve Museum slår nu dørene op for en ny udstilling, som er skabt i samarbejde med Væveskolen i Greve. På udstillingen vises blandt andet et helt nyt fællesværk skabt af kursister fra Væveskolen i sommeren 2019. Udstillingen vises i museets hall fra den 9. november 2019 og frem til den 5. januar 2020.

Væverne fra Væveskolen i Greve fortæller, at titlen på udstillingen og på det store fællesværk, ”Trækheste og pyntetråde” udtrykker det forhold, at vævning er lige dele hårdt fysisk manuelt arbejde og finere æstetisk, håndværksmæssig udøvelse. Gennem værket, som dykker ned i væveteknikker og viser progression i teknisk forståelse af skaftevævens muligheder, ønsker væverne at give et indblik i brugen af materialer, farver og trådenes forunderlige verden. Derudover byder udstillingen også på gobeliner og et bredt udsnit af vævninger produceret på Væveskolen.

Foredrag og kreativt værksted

I løbet af udstillingsperioden inviterer museet og Væveskolen desuden til arrangementer, som knytter sig til udstillingen. Den 17. november kl. 14 kan du glæde dig til et foredrag på museet om historisk vævning med Ulla Mannering, seniorforsker ved Nationalmuseet, Danmarks og Middelhavslandenes Oldtid.

Billetter koster 80 kr. og kan købes online – find link på grevemuseum.dk.

Den 24. november åbner de dygtige vævere for juleværkstedet.

Kom og prøv at væve og brug det, du laver som julepynt eller måske en julegave til dine forældre eller bedsteforældre.

Prøv at væve enten et juletræ, en nisse med hue eller en stjerne. Du kan også få lov at prøve at væve på en større bordvæv.

Væveskolen i Greve har siden midten af 1980’erne fungeret som en vidensbank af teknikker og håndværk, og et samlingssted for udvikling af nye greb og metoder, hvor væveinteresserede har kunnet dygtiggøre sig og finde ny viden og inspiration.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.