Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/netavisen-greve.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Sønderjysk kaffebord og foredrag om Genforeningen - Netavisen Greve

Med et års forsinkelse fejrer vi Genforeningen med sønderjysk kaffebord og spændende foredrag på Mosede Fort.

Sidste år var det 100 år siden, at kong Christian X red over den gamle dansk-tyske grænse på sin hvide hest og dermed markerede genforeningen med Sønderjylland. På Mosede Fort fejrer vi 101-års jubilæet lørdag den 3. juli ved at dække op til sønderjysk kaffebord. Mens man nyder de forskellige kager, fortæller museets inspektører om, hvad der skete på den politiske scene i årene op til Genforeningen.

Forholdet til Tyskland og vejen til en genforening med sønderjyderne var de store spørgsmål i dansk politik fra 1864 til 1920. Vejen var lang og dramatisk, den udenrigspolitiske kurs slingrede, og danskerne var langt fra enige. Med det tyske nederlag i 1. Verdenskrig opstod den længe ventede mulighed. For de fleste blev Genforeningen en lykkelig begivenhed, men for nogle blev Genforeningen en slem skuffelse. Lige til det sidste blev der kæmpet for både en nordligere og en sydligere grænse.

Program for dagen:

  • Kl. 11-15: Sønderjysk kaffebord
  • Smag et udvalg af kager fra det sønderjyske kaffebord. Pris for kagetallerken (tre slags hjemmebagte kager) inkl. kaffe/te – 60 kr.
  • Kl. 11 og kl. 13: Foredrag om “Vejen til Genforeningen”
  • Der er mulighed for at komme et spadestik dybere i historien, når museumsinspektør Kristian Bruhn viser rundt i plancheudstillingen “Vejen til Genforeningen”.
  • Kl. 12: Rundvisning i udstillingen “På kanten af krig”
  • Offentlig rundvisning i udstillingen i kasematterne. Husk at booke plads på forhånd på mosedefort.dk, da der er et begrænset antal pladser.
  • Kl. 14 og kl. 15: Første verdenskrig – fortalt med flag

Museumsinspektør og flagekspert Anton Pihl fortæller historien om 1. Verdenskrig ved hjælp af flag: nuværende nationalflag og historiske flag, som ikke længere er i brug, og et par flag, som i dag er forbudte i dele af Europa.

Praktisk info

Arrangementet finder sted lørdag den 3. juli kl. 11-16.

Foredragene er inkluderet i entrébilletten. Det kræver ikke tilmelding på forhånd – man skal blot dukke op på dagen.

Da arrangementet primært foregår udendørs kan det blive aflyst i tilfælde af heldagsregn.
Husk coronapas for at deltage i arrangementet.

Adresse: Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve.

Åbningstider: tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16.

Se mere på mosedefort.dk

Kilde: Mosede Fort

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.