Søndag den 24. november kan du få en anderledes museumsoplevelse, end du måske er vant til på Greve Museum, når det gamle stuehus denne dag vil emme af liv fra tidligere tider. Denne søndag kan du nemlig møde stuehusets beboere fra 1800-tallet og høre dem fortælle om deres jul i gamle dage.

Traditionernes tid

Vi kommer ikke uden om, at julen er traditionernes tid og traditionen tro vil Greve Museums stuehus være pyntet op til jul den 24. november og helt frem til Helligtrekonger. Dog vil der netop denne dag være et lille brud på traditionerne, når det gamle hus vækkes til live. Denne søndag kan både voksne og børn nemlig glæde sig til at møde beboerne på Grevegård. Beboerne vil være iført dragter fra 1800-tallet og vil fortælle gæsterne om deres jul, som den var dengang for ca. 200 år siden. Du kan sikkert være heldig at få en smagsprøve på julegodter fra 1800-tallet, og måske kommer julebukken også forbi julestuen, som man kaldte julefesterne for i gamle dage.

Kreativt værksted for børn

Der vil desuden være åbent i juleværkstedet fra kl. 11.30 – 14.30, hvor gæsterne sammen med dygtige vævere fra Væveskolen i Greve kan prøve at væve enten et juletræ, en nisse med hue eller en fin julestjerne.

Praktiske oplysninger

  • Pris: Arrangementet i stuehuset koster 40 kr. for voksne, mens børn under 18 år har fri entré til arrangementet. Billetten til arrangementet gælder også som entré til resten af museets udstillinger denne dag.
  • Tid: Stuehusets beboere kan mødes søndag d. 24. november kl. 11.30-15 – museet har åbent fra kl. 11-16.
  • Sted: Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.