Kom til hyggeligt uhygge på Greve Museum søndag d. 24. oktober, hvor vi markerer allehelgen med masser af fortællinger, sjov og gys. Dagen byder på hårrejsende historier i det gamle stuehus, heksehule og smadderulækre smagsprøver. I værkstedet laver vi gammeldags roe- og græskarlygter. Kom med, hvis du tør!

Allehelgen og halloween

I gamle dage blev der fortalt historier, når mørket sænkede sig over landsbyens gårde. Dagensarrangement egynder derfor med fortællinger i det gamle stuehus fra 1826, hvor gulvene knirker, og der er mørkt i krogene. Kom og tag plads i den gamle stue og hør om overtroiske væsner, der skræmte landsbyboerne i gamle dage. Måske ser du maren, der plager mennesker om natten, så de får mareridt. Eller du hører skridtene fra helhesten – den trebenede hest, som varsler sygdom og død. På rundvisningen kan børn høre historien om halloween – også kendt som allehelgensaften. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løs for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

Olgas heksehule og uhyggelige roelygter

I dag pynter mange op med udskårne græskar med levende lys i. I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid. I værkstedet laver vi derfor lygtemænd af både roer og græskar. I heksehulen står kunstner Olga Ravn klar til at tryllebinde børn med kreative hekserier.

Smadderulækre smagsprøver

Når sulten melder sig, er der gyselig mad for både store og små monstre i museumscaféen. Smag halloweensticks med stinkåndedip, transsylvansk blodtransfusion med fingerbrød eller hømhøm kugler. For de madmodige er der mulighed for at smage tørrede melorme og græshopper. Opskrifterne stammer fra Fætter Klams (U)lækre Monsterkogebog, og denne dag kan du møde forfatteren Thomas Schrøder, som signerer sin ulækre kogebog i museets café i tidsrummet 11.30-13.30. Det bliver monstergodt!

Praktisk information

  • Arrangementet foregår søndag d. 24. oktober på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.
  • Museet har denne dag åbent kl. 11.00 – 16.00.
  • Kom gerne udklædt!

Dagens program:

  • Rundvisning i børnehøjde: Kl. 11.00
  • Værksted, heksehule og smagsprøver: Kl. 11.30-15.00
  • Bogsignering af Fætter Klams (U)lækre Monsterkogebog: Kl. 11.30-13.30
  • Pris: 40 kr. for voksne.
  • Fri entré for børn under 18 år samt borgere i Greve Kommune.
  • Materialepris i lygteværkstedet: 30 kr.

Arrangementet er en del af årets fortællefestival i Greve Kommune.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.