Tanken om at være selvstændig, få mere fleksibilitet i hverdagen og opbygge sin egen virksomhed tiltaler mange, men det kan være en kompleks sag at komme i gang med iværksættereventyret. Med StartUp møder vil Greve-Solrød Erhvervsservice derfor gøre det lettere for iværksættere at komme i gang med eventyret

Iværksætteri er populært som aldrig før. Ifølge Iværksætterbarometer 2019 er antallet af danske iværksættere steget 15% fra 2013 til 2018, og iværksætterprogrammet Løvens Hule har i gennemsnit mere end 500.000 seere, når programmet løber over skærmen hver torsdag aften.

Den positive udvikling i antallet af iværksættere oplevers også hos Greve-Solrød Erhvervsservice.
Antallet af nystartede virksomheder i Greve Kommune og Solrød Kommune er steget med 43% fra 2016 til 2018, hvilket vi også mærker på antallet af bookede vejledninger og deltagelse på iværksættertilbuddene, fortæller erhvervskonsulent Kitt Henriksen fra Greve-Solrød Erhvervsservice.

Gode råd, sparring og inspiration

Og netop den mulighed har Christine Christensen, der har startet sin egen rengøringsvirksomhed, CleanByChristensen, valgt at benytte sig af.
Jeg har været i gang med min virksomhed i lidt mere end et halvt år, og det går rigtig godt. Jeg kunne derfor godt tænke mig at vide mere om, hvad det – på sigt – vil kræve at ansætte en medarbejder eller to, men der rigtig mange praktiske ting i den forbindelse, som jeg gerne vil vide noget mere om, siger Christine Christensen.

Christine Christen har startet sin egen rengøringsvirksomhed CleanByChristensen.
– Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om, hvad det – på sigt – vil kræve at ansætte en medarbejder eller to, men der rigtig mange praktiske ting i den forbindelse, som jeg gerne vil vide noget mere om, siger Christine Christensen.

Det er blandt andet spørgsmål som ansættelsesforhold og -kontrakter, SKAT, forsikringer og ansvarsfordeling, der trænger sig på.
Der er så mange muligheder i forhold til ansættelse. Skal det være fast eller timebasseret, eller giver det mere mening, at de har et CVR-nummer og fakturer mig? Hvad skal jeg have af forsikringer, og hvad er mit ansvar i forhold til SKAT? I bund og grund handler det jo om, at jeg gerne vil gøre det rigtigt og ikke vil risikere, at hverken mine fremtidige medarbejdere eller jeg kommer i problemer, fordi der er noget jeg ikke har tænkt på, fortæller Christine Christensen.

Christine Christensen står ikke alene med de mange spørgsmål. Kitt Henriksen oplever ofte stor appetit på at vide mere omkring de praktiske spørgsmål, særligt i forbindelse med opstarten af ny virksomhed.
Der er rigtig mange ting at være opmærksom på, når man vælger at starte en ny virksomhed, og det hele kan hurtigt virke meget komplekst og uoverskueligt. Derfor inviterer Greve-Solrød Erhvervsservice med jævne mellemrum til de her opstartsmøder, hvor vi kommer rundt om alle de praktiske ting, der er i forbindelse med opstart af virksomhed, siger Kitt Henriksen.

Jeg kunne bare ikke lade være!

Men hvorfor er der så mange, både lokalt og på landsplan, der beslutter sig for at gå selvstændigt? Ifølge Kitt Henriksen kan der være mange grunde, men en af de primære årsager handler om fleksibilitet.
Jeg oplever, at rigtig mange af de iværksættere, jeg taler med, savner fleksibilitet i hverdagen, som et 8-16 job ikke kan tilbyde, siger Kitt Henriksen og supplerer med, at også drømmen om at skabe noget fra bunden, er en stor motivationsfaktor for mange.

Det kan Bo Schønning fra Evotech nikke genkendende til.

Bo Schønning, ejer af virksomheden Evotec ApS har været med til at starte tre virksomheder op. Bo deltager på det næste StartUp infomøde og håber, at hans historie kan være med til at inspirrere andre

Jeg har været med til at starte tre forskellige virksomheder og har været turen igennem på både godt og ondt. På trods af at der har været bump på vejen, har der hele tiden været en drivkraft og lyst til at ville bygge noget op. Jeg kunne bare ikke lade være, fortæller han, og glæder sig til at dele sin historie på det kommende StartUp infomøde.
I løbet af min tid som iværksætter og virksomhedsejer har jeg tilegnet mig en masse livserfaring og jeg håber, at min historie kan være med til at inspirere andre til at kaste sig ud i eventyret og gøre det, de brænder for.

Faktaboks

StartUp infomøde er et gratis foredrag for alle borgere i Greve Kommune og Solrød Kommune, der overvejer at starte sin egen virksomhed, eller som lige er startet.

På mødet får deltagerne konkrete råd og værdifuld inspiration til opstartsfasen samt viden om, hvor der er gratis hjælp at få. De møder rådgivere med specialistviden inden for jura, skat, moms, økonomi, salg og markedsføring m.m., som vil give dem viden og gode råd til opstartsfasen, forretningsudviklingen og belyse faldgruber i iværksætteriets tidlige faser.

Kilde: Erhvervscentret Greve

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.