Greves borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Claus Thykjær og erhvervs- og turistchef, Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret, har besøgt den danske transport- og logistikvirksomhed Blue Water Shipping, der opererer til lands, til vands og i luften i hele verden, og er en af de store lokale virksomheder, som tager livtag med nye markeder, uddanner egne speditører og gør noget ved medarbejder- og chaufførplejen.

Blue Water Shipping med facade ud til motorvejen fra et af Greves centralt beliggende industrikvarterer leverer primært transport og logistik samt derudover en række forskellige havnerelaterede services for blandt andet krydstogtskibe, der lægger til i Københavns havne.

Den lokale filial med administration, kontor og lager på Ventrupparken 8B er med til at højne standarden og forbedre forholdene for deres chauffører og Blue Water Shippings direktør i Greve, Henrik Mørch, fortæller hvordan de arbejder med at forbedre chaufførernes almene arbejdsforhold.

Virksomheden har bl.a. installeret både brusebad og vaskesøjle til chaufførernes fri afbenyttelse, ligesom chaufførerne har mulighed for at komme af med deres affald og benytte rastepladsen. Dette fokus på chaufførpleje, fortæller afdelingsdirektør Henrik Mørch, at han også fremadrettet vil fastholde, så de gode forhold for de chauffører, der er en af hovedingredienserne i Blue Waters fremgang, bevares og udvikles.

Blue Water har gjort chaufførplejen central

Historien om chaufførernes centrale rolle hos Blue Water er god. I Greve går Blue Water foran og tager ansvar for chaufførerne, og det har været og er med til at knytte dem til virksomheden. Chaufførerne, der kommer fra mange lande, er glade for at komme hos Blue Water i Greve, hvor ventetiderne er korte, og der bydes på kaffe og wienerbrød.

I dag er langtidschauffører underlagt rigtig mange regler om bl.a. miljø, parkeringsforbud og hviletider, et område, der har udviklet sig til en lovgivningsmæssig gordisk knude, fortæller Henrik. Derfor har man prioriteret, at chaufførerne hos Blue Water har fri adgang til vaskesøjle, toilet og bad, samt rasteplads.

Fornylig har et væsentligt projekt forbedret trafiksikkerheden ved at omlægge trafikken på Blue Waters grund – så bløde og hårde trafikanter er adskilt. Dette har øget sikkerheden for alle der færdes hos Blue Water.

Det er bestemmende for Blue Waters succes, at de kærer sig om deres chauffører som de gør det om deres medarbejdere og elever, og det har vist sig at være en rigtig god prioritering. Det betyder meget, at chaufførerne, der færdes i landets (verdens) industrikvarterer og på vores villaveje, i Blue Water Shippings ærinde, gør det professionelt, loyalt og med en god portion stolthed over at være en del af Blue Water, fortæller Henrik Mørch.

Forretningsudvikling på øerne

Henrik Mørch, som har mange års erfaring fra transportvirksomheden DSV Solutions, hvor han i en årrække arbejdede sig op, efter han var blevet færdiguddannet som cand.merc. i Supply Chain Management, og før han begyndte hos Blue Water i oktober 2017, har i dag bl.a. hovedansvaret for at finde og udvikle nicheforretningsområder for Blue Water Shippings afdeling i Greve.

– Min opgave er at sikre, at vi kan fortsætte med at være de bedste i et presset transportmarked, hvor man konstant skal udvikle sin forretning og skabe nye nicher, forklarer Henrik.

Grønland, Færøerne og Island hører til blandt de markeder, hvor Blue Water har udviklet nicher, og hvor virksomheden i dag er markedsførende. Det tilskriver Henrik Mørch det faktum, at Blue Water transporterer alt.

– Vi vil være markedsledende på Nordatlanten og derfor tager vi os godt af alle typer gods og for både små og store virksomheder, ja selv private henvendelser håndterer vi, sådan er det at operere i et nichemarked, pointerer Henrik.

Fra venstre: Henrik Mørch, General Manager for Blue Water Shippings afdeling i Greve, borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Claus Thykjær og erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed, ErhvervsCentret, har på et virksomhedsbesøg fået historien om transportgiganten Blue Water Shipping og Blue Water Shipping A/S i Greve.

Stort sats på uddannelse

Blue Water satser på de unge, der kommer til shippingvirksomheden som speditørelever direkte fra gymnasiet. De tilbydes en læreplads og et toårigt forløb. Blue Water har egen akkrediteret speditøruddannelse, som giver mulighed for videreuddannelse. Blue Water uddanner i Greve 12 speditører om året – og på landsplan 40. Langt hovedparten af de nyuddannede speditører fortsætter hos Blue Water, hvor der er mulighed for at skabe en karriere både nationalt og internationalt. Vi er stolte over at kunne fastholde dygtige medarbejdere selv i studiejob, hvor flere vælge at læse videre, for alle gælder det dog, at den kollektive transport i almindelighed giver udfordringer. Der er ikke nem adgang til Ventrupparken midt i Greve. Busruterne kommer ikke hele vejen rundt i industrikvarteret, og resulterer i lange gåture. Det kræver en bil eller en stor viljestyrke at komme på arbejde. Blue Water er med til at ønske bedre offentlig trafik i Greve.

Servicehus

Besøget blev rundet af med en rundvisning i transporthallen, hvor lagerchef Nicki Frandsen mindede om, at kunder sætter pris på god service og sikker levering, og der er ingen tvivl om, at her er service, sikker levering, såvel som medarbejder- og chaufførpleje i højsædet. Det fornemmer alle besøgende, når de træder ind hos Blue Water Shipping.

Henrik Mørch beskriver afdelingen i Greve som et servicehus. Fra cargo over havneservices til industrielle projekter, vind- og køletransport samt oplagring og marinelogistik, er Blue Water Shipping en international spiller og et servicehus, der skal kunne det hele og er omdrejningspunkt for al aktivitet – her er både et mindre lagerhotel og en stor fragtterminal, der til sammen udgør et hus, der aktivt bruges til at servicere alle kunders unikke behov.

Borgmester Pernille Beckmann glæder sig over, at Blue Water Shipping bidrager til forbedrede forhold for de mange chauffører i en kommune, hvor transport- og logistikvirksomhed fylder rigtig meget, og at en stor, global virksomhed som Blue Water Shipping fortsat trives i Greve og bidrager til lokalsamfundet ved at skabe nye arbejdspladser og uddanne elever.

– Jeg er stolt over, at vores lokale erhvervsliv er optaget af at uddanne vores unge mennesker. Det er positivt, at der sker en opkvalificering, som fører til en højere beskæftigelse i Greve Kommune. Det er min oplevelse, at Blue Water Shipping nok er globalt orienteret, men lokalt engageret.

FAKTA

Blue Water Shipping er en global leverandør af alle former for logistikydelser inden for moderne Supply Chain Management. Blue Waters professionelle medarbejdere er uddannede til at levere komplette og skræddersyede løsninger, der kan imødekomme et hvilket som helst krav til forsendelse af gods på globalt plan.

–Blue Water Shipping blev stiftet i 1972 i Esbjerg af Kurt Skov.

–I dag er Blue Water repræsenteret med mere end 60 kontorer på verdensplan.

–Virksomheden lever af at sælge individuelle transportløsninger med bil, fly, skib og tog.

–’København-afdelingen’ ligger i Ventrupparken i Greve og har ansvaret for hele Sjælland.

–Blue Water Shipping i Greve har cirka 120 ansatte.

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.